Cookie- och Sekretesspolicy

Gör kameran ännu bättre

Julledigheten kan lämpligen användas till att uppdatera kameran med nya funktioner. Här får du koll på de senaste kamerorna som har fått ny programvara.

  • 28.12.2013

Även om kameran är färdigutvecklad och länge har funnits till försäljning fortsätter kameratillverkarna att utveckla nya funktioner och korrigera fel med hjälp av kamerans inbyggda programvara. Och du kan själv ladda ner och installera ny programvara till din kamera, som gör den ännu bättre.

En lång rad tillverkare har släppt ny programvara till kameror under den senaste tiden. Fujifilm leder ligan när det gäller att lägga till nya funktioner till kameror som redan finns ute i handeln. Således har det kommit ny programvara till systemkamerorna X-Pro1 och X-E1, som bland annat gör att kamerorna kan visa exponering och histogram under live view, och även ger bättre råkonvertering. Även X-E2, X-A1 och X-M1 har fått nya funktioner. De två sistnämnda har bland annat fått en noggrannare autofokus.

Även kompaktkamerorna X100S och Finepix X100 har fått nya funktioner inom den senaste tiden. Finepix X100 startar upp snabbare och har fått förbättrad fokus med den nya programvaran. Du kan ladda ner programvara från Fujifilm här.

Pentax har släppt en uppdatering till den nya spegelreflexkameran K-3 så att kameran nu är snabbare på att behandla HDR-bilder. Det har bland annat även tillkommit stabilitetsförbättringar och bättre prestanda på autofokus. Den nya programvaran kan laddas ner här.

Olympus har uppdaterat systemkameran OM-D E-M1 med bland annat bättre stabilisering och autofokus. Kameran kan uppdateras med hjälp av den medföljande programvaran.

Under 2013 har en lång rad andra kameror uppdaterats, så det kan vara värt att kolla upp om detta även gäller för din kamera. Nedan hittar du tillverkarnas sidor med programvara. Programvaran uppdateras vanligen via ett minneskort. Kom ihåg att ladda kamerabatteriet helt och hållet innan du sätter igång.

Canon
Fujifilm
Leica
Nikon
Olympus
Panasonic
Pentax
Ricoh
Samsung
Sigma

Sony

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss