Cookie- och Sekretesspolicy

Fujifilms nya lågpriskamera

Konkurrensen mellan de billigaste digitala kompaktkamerorna blir allt hårdare. Den nya modellen från Fuji film har 8,2 megapixlar och 3x optisk zoom, vilket motsvarar 38–113 mm. Det rekommenderade priset är inte högre än 1 495 kronor.

  • 12.08.2008

Fujifilm Finepix J10 är en kompaktkamera som passar som familjekamera eller för nybörjare som vill lära sig att fotografera digitalt. Den är nämligen lätt att använda, vilket bland annat märks i menysystemet som innehåller korta förklaringar av de olika funktionerna. br>Lcd-skärmen på 2,5 tum har 153000 pixlar. Det medföljande litiumjonbatteriet uppges räcka till 150 bilder på en laddning. Man har inte kompromissat med de optiska och elektroniska delarna på J10. Kameran har bland annat ett relativt ljusstarkt objektiv med 3x zoom, och ljuskänsligheten går från ISO 64 till 1600. Det låga priset gör att man får avstå från funktioner som ofta finns i lite dyrare kompakter, t.ex. äkta bildstabilisering. I stället har kameran en funktion som ökar ISO-värdet och förkortar slutartiden, så att man slipper skakiga bilder eller rörelseoskärpa. Kameran har 15 automatiska motivprogram, bland annat för snölandskap, fyrverkerier, strandbilder och sportbilder. Det finns till och med ett speciellt program för fotografering på museer. Kameran kan spela in video med 30 bilder per sekund i en maximal upplösning på 640 x 480 pixlar.Den närliggande modellen Finepix J50 har 5x optisk zoom och en skärm på 2,7 tum med 230000 pixlar. I övrigt är modellerna snarlika.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss