RX100 V och Alpha6500

Första mötet med Sony RX100 V och Alpha6500

För några veckor sedan presenterade Sony två nya kameror, en kompaktkamera och ett flaggskepp i Alpha-serien, och vi har fått möjlighet att testa de båda kamerorna. Läs allt om det här och se video och bilder från evenemanget.

Sony presenterade nyligen två nya intressanta modeller, nämligen deras nya flaggskepp bland systemkameror med APS-C-sensor, Alpha6500, och RX100 V som är en kompaktkamera med en 1”-sensor.

Läs mer om RX100 V och Alpha 6500 här.

Vi var iväg och hälsade på hos Sonys huvudkvarter i London för att leka lite med de båda kamerorna.

Kompaktkameran RX100 V

Vi börjar med det som Sony kallar för världens snabbaste kompaktkamera med en 1”-sensor, RX100 V.

RX100 V är sannerligen en fickkamera, och den är faktiskt enklast att hantera med enhandsfattning. Faktum är att den är så liten att den är rätt besvärlig att använda om man har någorlunda stora händer.

I gengäld är kameran långt ifrån liten när det gäller innehållet. RX100 V kan skryta med 24 bilder i sekunden, och den kan ta serier med upp till 150 bilder i taget.

Vi fick gott om möjligheter att testa just detta, bland annat på ett par flyfotade breakdanceartister där det var viktigt att fånga varje ögonblick för att kunna säkra en riktigt bra bild. Kvaliteten hos de många bilderna var fin, trots att varje enskild bild inte blev knivskarp.

Et annat kreativt motiv var färg som dansade ovanpå en kraftfull subwoofer. Här tog vi bland annat den här bilden.

Vi testade också den snabba autofokusfunktionen, och vi spelade in 4K-video som vid en första påsyn såg fin ut. Kamera kan nu spela in 40x slow dubbelt så länge som tidigare, så det ville vi så klart också testa.

Priset på RX100 V blir 12 000 kronor.

Systemkameran Alpha6500

Flaggskeppet Alpha6500 är absolut en härlig kamera som vi ser fram emot att få testa mer ingående. Den har ett förbättrat grepp som gör att den ligger fint i händerna, och det fungerar fint att lägga fokus via skärmen.

Enligt Sony är autofokusen världens snabbaste på en APS-C-kamera, men det fick vi inte möjlighet att testa vid det här tillfället.

Alpha tar imponerande 11 bilder i sekunden i upp till 269 bilder åt gången. Tyvärr var programvaran till Alpha 6500 inte hundraprocentigt färdig, så vi kan inte visa bilder från kameran. Men vi kan ju alltid njuta av ljudet av en nedtryckt utlösarknapp.

Priset på Alpha6500 blir ungefär 17 000 kronor för kamerahuset.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av