Cookie- och Sekretesspolicy
Casio Exilim EX-TR100

Flexibel fickkamera

Designavdelningen på Casio har släppt loss kreativiteten och skapat en kameramodell som kan ändra form.

  • 06.01.2011

Det finns nästan inga gränser för hur Casios nya Exilim EX-TR100 kan se ut. Den lilla fickkameran består av en ram som kan vridas 360 grader runt en objektivdel, och en roterbar skärm på 3,0 tum. De tre elementen kan placeras så att TR100 i stort sett ser ut som en vanlig kamera, men de kan också vridas i förhållande till varandra så att modellen påminner om en liten videokamera.
Casio Exilim EX-TR100

Genom att ge kameran en omvänd V-form kan man hänga den i en skjortficka och låta den spela in film, där formatet för övrigt är Full HD. När man tar gruppbilder behövs det inte något stativ. Kameran kan hängas upp på en vägg med ramen som stropp. Och vid gruppfotograferingar kan TR100 automatiskt hitta rätt ögonblick att exponera bilden. Den väntar nämligen med att ta bilden tills den har registrerat rörelse i ett område som man själv väljer på kamerans skärm. Kameran styrs nästan helt via den stora pekskärmen, där man med en enda tryckning kan ställa in skärpan på en viss punkt och ta bilden.

Upplösningen är på 12,0 megapixlar från en bakbelyst cmos-sensor. Objektivet har en fast brännvidd på 21 mm – alltså en tämligen kraftig vidvinkel. Ljusstyrkan är F2.8. Priset är inte bestämt, och kameran lär inte dyka upp i butikerna förrän senare i vår.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss