Cookie- och Sekretesspolicy
DxO ONE

DxO lanserar kamera

DxO ONE är vad den franska programvaruutvecklaren kallar sin första kamera. Kameran har samma storlek och design som en actioncam, men den är framför allt till för stillbilder.

  • 23.06.2015

DxO Labs har i över tio år utvecklat råkonverterare och styr industristandarden DxOMarks som mäter kamerornas prestanda med avseende på bildkvalitet.

Därför är det intressant när de plötsligt lanserar en kamera. DxO One heter det franska nytillskottet, och den har en sensor på 1,0 tum och en största bländaröppning på F1.8. Objektivet har en fast brännvidd på 32 mm, och iso kommer upp i 51 200. Kameran kan även spela in video i Full HD.

Naturligtvis går det att fotografera i råformat, både i DNG och något som DxO kallar för SuperRAW som är företagets eget råformat.

Kameran är speciell i och med att den använder en Iphone eller Ipad som sökare.

DxO lovar att kameran klarar lika bra bildkvalitet som en DSLR, och den får också rätt höga poäng i DxOMarks, nämligen 85, vilket är högre än exempelvis Canon EOS Mark III.

Kameran levereras tillsammans med DxO FilmPack och under en begränsad period bildredigeringsprogrammet DxO OpticsPro Elite Edition.

Priset för kameran är tämligen salt, drygt 6000 kronor. Den är kompatibel med Iphone 5 eller senare, samt nyare Ipad-modeller.

DxO ONE

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss