Cookie- och Sekretesspolicy

Casio satsar på topphastigheter

Exilim EX-10 från Casio har snabb svarstid och har späckats med en rad intressanta funktioner. Bland annat har kameran vridbar skärm och en avancerad funktionsring.

  • 03.12.2013

EX-10 är flaggskeppet i den tredje generationen av Exilim-modeller med hög hastighet. Enligt Casio klarar kameran en uppstartstid på 0,99 sekunder och blixtsnabb autofokus på 0,15 sekunder. Kameran kan dessutom ta upp till tio bilder per sekund.

Hjärtat i EX-10 är den nya processorn HS 3. Den sägs eliminera förseningar, oskärpa och skakningar. Kameran har även en avancerad funktionsring samt en vridbar färgskärm på 3,0 tum som består av 460 800 punkter. Objektivet täcker 24-300 mm, vilket motsvarar 12,5x optisk zoom. Objektivets ljusstyrka går från F3.0 på vidvinkel till F5.9 vid tele.

En speciell makrofunktion gör att man kan kombinera flera exponeringar av samma motiv med olika fokusinställningar, så att man får en helt skarp bild i såväl förgrund som bakgrund. Om man däremot vill ha en oskarp bakgrund kan man välja funktionen Blurred Background. Om man fotograferar under natten, kan man med hjälp av funktionen HS Night Shot åstadkomma bästa möjliga bilder med minimal oskärpa. Casio Exilim EX-10 har en upplösning på 12,0 megapixel och kan ta bilder i råformat. Priset har ännu inte offentliggjorts.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss