Cookie- och Sekretesspolicy

Canon satsar för fullt på service inför OS

Över 70 tekniker kommer att finnas på plats vid OS i Rio, så det lär inte vara krånglande utrustning som hindrar fotograferna från att prestera.

  • 04.08.2016

Flera av de stora bildbyråerna har redan tillkännagett att de i stor utsträckning använder utrustning från Canon när de ska täcka OS i Rio.

Därför skickar Canon en armada av tekniker och utrustning till Rio, så att man kan åtgärda fel på utrustningen, samtidigt som de oturliga Canon-användarna kan låna utrustning medan reparationerna pågår. Dessutom kan fotograferna låna utrustning för särskilda ändamål. Canon skickar över 70 tekniker till Brasilien tillsammans med en container fylld med objektiv och kameror.

I vanliga fall förknippar man sportfotografering med användning av zoomobjektiv av den riktigt stora sorten, men exempelvis bildbyrån Getty Images använder även en fjärrstyrd Canon EOS-1D X Mark II spegelreflexkamera med ett EF 11-24mm F4.0-objektiv för att ta bilder av den action som sker under vattnet.

Canon har med sig över 1600 objektiv till OS, som fotografer kan få låna

Tekniken kommer också att sätta sin prägel på rapporteringen från spelen. En spegelreflexkamera av proffstyp kan t.ex. ta 14 råbilder i sekunden i omkring 12 sekunder utan att få problem med lagringen. Detta betyder att fotografen kan fotografera hela 100-metersloppet genom att bara hålla ner utlösaren medan det pågår.

Fotografen Jeff Cable har tagit en rad häftiga bilder bakom kulisserna från maskinrummet i Canons servicesatsning, som du kan se här.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss