Cookie- och Sekretesspolicy

Plåta säkert i alla slags miljöer

En kamera som tål både strandsand, vattensprut och tuffa tag ger dig helt nya bildmöjligheter där andra kameror tvingas ge upp. Här tittar vi närmare på de senaste modellerna av den sorten, som klarar sig både på stranden, i pisten och under vattenytan.

  • 03.06.2015

Ladda ner filen här.

Den första frågan man ställer sig är om man faktiskt kan lita på tillverkare som påstår att deras kameror är vattentäta. Tål de ett dopp i havet också i praktiken? Det korta svaret är ja. Vi har aldrig haft problem med inträngande vatten i denna typ av kamera. Det något längre svaret är också ja, men du måste tänka dig för; annars kan det snart gå snett. Kameran är vattentät när den lämnar fabriken, men om du t.ex. tappar den förlorar den i regel sin täthet. För det andra måste du sköta om kameran ordentligt. Minneskort, batteri och kontakter för usb eller HDMI sitter backom en lucka som är tätad med mjuka plastpackningar. Dem måste du vara varsam med. Ligger det bara ett par sandkorn eller ett hår över packningen kan det räcka för att göra kameran otät.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss