Cookie- och Sekretesspolicy
Nikon D4

Nytt flaggskepp för proffsen

Det är drag i nyheterna inför den stora fotomässan i Las Vegas: I dag lanserar Nikon sin mycket efterlängtade topprofessionella kamera, D4, som tar upp striden mot Canons EOS-1D X inför sommarens många idrottsevenemang.

  • 06.01.2012

Med EM i fotboll och OS runt hörnet är det ingen större överraskning att Nikon lanserar nya verktyg för proffsfotograferna. Och med D4 kan sportfotograferna bland annat glädja sig över ISO-värden som går från 100 och ända upp till motsvarande ISO 204 800, vilket matchar konkurrenten från Canon.

Autofokusen har förbättrats, så att kameran nu kan fokusera i svagare ljus än tidigare. Den har 51 autofokuspunkter, varav 15 är av korstyp, som kan användas med objektiv med en ljusstyrka på F5.6. Nio av korspunkterna klarar dessutom att jobba med en bländare på F8.0.

Kameran har en fullformatssensor på 16,2 megapixel och tar upp till 11 bilder per sekund i högsta upplösning. Det är inte riktigt i nivå med EOS-1D X, som har 18,1 megapixlar och kommer upp i 14 bilder per sekund.

En ny slutarmekanism av kevlar och kolfiber håller för hela 400 000 exponeringar, vilket är 30 procent mer än på föregångaren D3S. D4 är världens första kamera som stöder de nya XQD-minneskorten. Man kan dock även använda CF-kort, och här är kameran klar för den snabba UDMA 7-standarden. Video spelas in i Full HD, och man kan ansluta stereomikrofon, hörlurar och extern skärm.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss