Cookie- och Sekretesspolicy

GoPro intar Hollywood

Man har inte bara använt dyr filmutrustning vid inspelningen av den nya filmen The Martian, där en astronaut lämnas kvar på Mars.

  • 07.10.2015

En grupp astronauter håller på att samla in jordprover på Mars när de träffas av en våldsam storm. Gruppen lämnar planeten i sista stund – dock utan kollegan Mark Watney, som verkar ha omkommit. Han vaknar dock upp och upptäcker att han har lämnats kvar ensam på Mars, och nu måste han försöka överleva och få kontakt med Jorden.

Detta är historien i den nya filmen The Martian som kommer till biograferna i dagarna. Regissören bakom filmen är Ridley Scott som bland annat har gjort Alien, Blade Runner, Black Hawk Down och Gladiator, och i The Martian har man inte bara använt dyr filmutrustning av Hollywood-typ, utan även billiga GoPro-kameror för inspelningarna.

I början användes de små kamerorna som rekvisita som till exempel satt på astronauternas rymddräkter, men när Ridley Scott såg några av inspelningarna från kamerorna slog det honom att de gav helt nya möjligheter.

I ett pressmeddelande från GoPro säger Ridley Scott: ”Vi har använt GoPro-kameror i flera av de stora scenerna i The Martian. Det gav oss bättre möjlighet att fånga de intensiva ögonblicken och spänningen, men gjorde också att vi kunde komma ännu närmare rollfigurerna.”

Det är Matt Damon som spelar huvudrollen i den nya filmen, och actionkamerorna användes bland annat när han spelade in videologgar från Mars.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss