Cookie- och Sekretesspolicy
Taylor Swift från GrammyCam

GoPro i Grammystatyetten – galet eller genialt?

Med en GoPro-kamera inbyggd i Grammystatyetten kunde tittare följa med live på nätet när alla artister tog emot sina priser.

  • 16.02.2016

När Grammygalan i går sändes för 56:e gången, hade GoPro ett finger med i spelet i bilderna som visades i direktsändning. Inne i statyetterna som artisterna tog emot på scenen satt det nämligen en kamera som direktsände en GrammyCam-feed live till hela världen.

Men den så omtalade GrammyCam fick blandade omdömen i sociala medier, eftersom bilderna de kablade ut var mer löjliga än snygga. De kan inte ha ägnat mycket tanke åt hur artisterna oftast håller i statyetten när de har tagit emot den. Det resulterade hur som helst i en massa klipp av kändisar sedda underifrån – med utsikt över magar, byster, näsborrar och tak.

My guess for weirdest decision tonight? This #Grammycam that is going to get a lot of hip and up-the-nose camera angles. #Grammys— David Friend (@dj_friend) February 16, 2016

Speciellt Taylor Swifts video fick kommentarer, för när man äntligen kunde se henne i bild var det den amerikanska sångerskans byst som var i fokus. Det var många påpekade att ingen egentligen vill bli filmad nedifrån...

Who really needs to see up Taylor Swift's nose? No one does. Cameras in Grammy awards is creepy as hell. https://t.co/pMU0DTq5uC #GRAMMYCam— Charlotte (@lottie_knowles) February 11, 2016


Här är ett annat exempel med rapparen Kendrick Lamar sedd från GrammyCam:


Och här får vi närkontakt med musikproducenten David Audés högerhand:

Trots att GrammyCam visades live hela kvällen har tittarnas videoklipp kontinuerligt plockats bort från nätet, så att det nu i stort sett endast är möjligt att hitta Grammyakademins egna versioner. Frågan är om det är artisterna själva eller folket bakom GrammyCam som inte vill att videoklippen ska ligga ute på nätet.

Om idén gjorde succé på Grammygalan var tanken att den skulle användas i andra priser också, till exempel Oscarstatyetten. Vad tycker du?

Hör GoPro hemma i en Oscarstatyett? Är GrammyCam genialt eller bara galet? Säg vad du tycker på Facebook.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss