Cookie- och Sekretesspolicy

Dela upp actionkameran

Casio är på väg med den stryktåliga modellen Exilim EX-FR10, där kameran och skärmen kan skiljas åt och ändå hålla kontakten. Detta ger en ytterst flexibel kamera.

  • 01.09.2014

Om du både vill ha en actionkamera som du enkelt kan fästa på cykelhjälmen för att spela in video av turen, och är på jakt efter en modell som kan användas som en vanlig kamera kan det vara värt att ta en titt på Casio Exilim EX-FR10.

Den nya kameran är så fiffigt konstruerad att man kan skilja kameradelen från skärmen. De båda enheterna håller kontakten via Bluetooth, så du kan alltså mycket väl fotografera på avstånd om du vill. I och med att skärmen kan avlägsnas är det också mycket enklare att fästa kameran på t.ex. en rem över bröstkorgen.

Kameradelen har en fast brännvidd på 21 mm med ett ljusstarkt objektiv på F2.8. Sensorn har en upplösning på 14,0 megapixel och kan spela in video i Full HD. Skärmen är på 2,0 tum med en upplösning på 230 000 punkter.

Nyheten är också stryktålig och klarar fall från två meter. Den är dammtät och hyggligt vattentät i och med att den klarar att vara under vatten på en meters djup i upp till en halvtimme.

I första omgången kommer Casio Exilim EX-FR10 på den japanska marknaden till ett pris som motsvarar 3250 kronor.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss