Cookie- och Sekretesspolicy

360 grader med en enda tryckning

Det finns många vägar till fina panoramabilder, men med Tamaggo kan det inte bli enklare. Det lilla fotografiska ägget är en teknisk revolution, som med en enda knapptryckning fångar världen i 360 grader.

  • 18.01.2012

Det kanadensiska företaget Tamaggo, som namnmässigt är inspirerat av de små elektroniska husdjuren Tamagotchi, har utvecklat ett litet vidunder som bjuder på en banbrytande fototeknik. Tamaggo är nämligen den första fotografiska enhet som har en inbyggd panamorf optik och programvara som gör det möjligt att ta en bild i 360 grader med en enda klickning. Resultatet blir en högupplöst bild som man utan problem kan navigera i och där man kan zooma in detaljer.

Den fiffiga kameran har fyra inställningar: Himmel 360, Jord 360, horisontellt panorama och vertialt dito. Tamaggo är dessutom den första enheten med positionssensorer som kan registrera om man vill göra ett panorama på 360 grader eller om man vill göra ett horisontellt eller vertikalt panorama.

Kameran bjuder på en upplösning på 14,0 megapixel och en tryckkänslig skärm på 2,0 tum. Den kan anslutas till datorn via usb, trådlöst wi-fi eller Bluetooth. Tamaggo väger bara 190 gram och mäter 9,2 x 5,6  x 6,1 cm. Panoramakameran beräknas finnas i butik under andra kvartalet i år, och priset lär hamna under 200 dollar, vilket motsvarar ca 1 250 kronor.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss