Cookie- och Sekretesspolicy

Trådlösa bilder

Den hetaste funktionen just nu är inbyggt wi-fi i kameran. Här visar vi hur du använder tekniken för att fjärrstyra kameran via en smarttelefon eller pekdator – till både natur- och actionbilder.

  • 30.06.2014

Ladda ner filen här.

Wi-fi är en välsignelse för dem av oss som inte alltid har möjlighet att komma så nära våra motiv eller som fotograferar på platser som är för farliga eller besvärliga att vistas på. Därför är det skönt att många nya spegelreflex- och systemkameror levereras med trådlösa funktioner som gör att man kan styra dem från sin smarttelefon eller pekdator. Kameratillverkare som Fujifilm, Olympus och Panasonic har utvecklat avancerade appar för både iOS och Android, där man får full koll på alla de viktigaste kamerainställningarna, och de är till och med helt gratis att använda. Har man en Canon eller Nikon är möjligheterna fortfarande få. Med en Camranger, en trådlös enhet som ansluts till kameran med en kabel, kan man dock sköta kameran via en ganska avancerad app. I denna artikel går vi in på båda lösningarna.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss