Cookie- och Sekretesspolicy

Ny Ipad med enastående upplösning

Med Apples nya pekdator kan du nu se fler detaljer i bilderna än på datorskärmen.

  • 08.03.2012

Apple har skapat den perfekta partnern för fotoentusiasten som vill kunna visa sina bilder på ett optimalt sätt. Den nya Ipaden bjuder nämligen på markant högre detaljrikedom, då upplösningen har ökat från 1 024 x 768 pixel till hela 2 048 x 1 536 pixel. Detta skickar in såväl din datorskärm som Full HD-plattskärmar i skamvrån.

Nya Ipad har samma skärmstorlek på 9,7 tum, och för att de många pixlarna på skärmen ska uppdateras tillräckligt snabbt har processorn uppdaterats till en A5X-version med extra grafikkrafter. Även kameran har förbättrats betydligt jämfört med föregångaren. Nu har den fått en upplösning på 5,0 megapixel mot tidigare 0,7 megapixel, och optiken har ärvts från Iphone 4S, så det finns t.ex. en stor bländare på F2.4. Kameran kan givetvis spela in video i Full HD.

Nyheten stöder också det blixtsnabba mobilnätet 4G, så att man kan komma ut på nätet utan hastighetsgränser när man är ute och plåtar. Denna funktion finns dock bara i de dyrare versionerna. En extra godbit är att man nu kan ladda ner Apples bildbehandlingsprogram Iphoto som en app. Den finns också till Iphone men funkar mycket bättre med den nya Ipaden och dess skyhöga upplösning.

Du kan läsa mer här. Priserna är desamma som för den förra versionen, så de börjar på 3 595 kronor för en Ipad med 16 gigabyte lagringskapacitet. De börjar säljas i Sverige den 23 mars.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss