Cookie- och Sekretesspolicy

Ipad - nu med kamera

Onsdag kväll presenterade Apple den andra generationen av surfplattan Ipad. Nu har den kamera på både fram- och baksidan, och så är den snabbare.

  • 03.03.2011

När den första versionen av Ipad lanserades tog det åtta månader innan den dök upp i svenska butiker. I går presenterade Apple den nya Ipad 2, och den ska vi kunna köpa redan den 25 mars. Till skillnad från den första generationen är surfplattan nu utrustad med kamera. På framsidan sitter en kamera med VGA-upplösning på 640 x 480 pixlar som är avsedd för bland annat videosamtal. Dessutom finns det en kamera på baksidan. Apple har ännu inte meddelat hur hög upplösning den har, men den ska kunna användas till videoinspelningar i HD-upplösning på 1280 x 720 pixlar, och så ska den kunna ta stillbilder.

Bland de medföljande programmen finns Photo Booth, som även finns på Mac-datorer. Här kan man bland annat skapa roliga ansikten med hjälp av olika effekter som läggs på bilderna man tar med Ipadens kamera. Eftersom man även kan spela in video finns nu dessutom redigeringsprogrammet Imovie till Ipad.

Apple satsar på en helt ny processor med namnet A5 till Ipad 2. Den uppges vara dubbelt så snabb som den tidigare A4-processorn. Enligt Apple kan grafik visas upp till nio gånger snabbare med den nya processorn.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss