Cookie- och Sekretesspolicy

Extrem upplösning till pekdatorn

Samsung kommer senare i år med en 10,1 tum stor skärm med hela 2560 x 1600 punkter.

  • 17.05.2011

Pekdatorer som t.ex. Apple Ipad och Samsung Galaxy Tab har ännu inte kommit med en tillräckligt hög upplösning för att kunna visa video i Full HD. Och i egenskap av fotoentusiast kan man också tycka att 1024 x 768 punkter är lite i tunnaste laget om man vill kunna beundra alla detaljer i ens bästa bilder.

Detta blir det dock ändring på senare i år. Samsung kommer nämligen att använda ny så kallad PenTile-teknik på skärmen i en kommande pekdator. Skärmen blir 10,1 tum stor och får en upplösning på hela 2560 x 1600 punkter. Detta gör att man kan visa finare detaljer på skärmen som nästan hamnar i samma klass som en Retina-skärm på en Apple Iphone 4.

Tekniken använder som en nyhet vita så kallade subpixlar i kombination med de vanliga färgerna rött, grönt och blått. Dessutom är varje subpixel större, så att de färgade kan avge mer ljus. Detta medför i kombination med de vita subpixlarna att skärmen har en högre ljusstyrka. Ytterligare en fördel är att PenTile kan ha 40 procents mindre strömförbrukning jämfört med befintlig teknik. Du kan läsa mer om tekniken här.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss