Cookie- och Sekretesspolicy

Studiobakgrund för hemmabruk

Dina studioporträtt blir helt optimala först när du väljer den rätta fotobakgrunden. för under 800 kronor kan du komma igång med en bättre pappersrulle.

  • 20.04.2013

Ladda ner filen här.

Precis som i porträttbilder tagna utomhus har bakgrunden stor betydelse för vilken stämning det blir i ett porträtt när man fotograferar inomhus. En optimal bakgrund stjäl nämligen inte uppmärksamheten från modellen. Men bakgrunden ska samtidigt helst underbygga den stämning som finns i porträttet. För att komma igång ska man därför köpa en fondbakgrund i ett paket som består av två stativ och ett hopfällbart tvärstag. Det finns olika paket på marknaden, och de varierar i pris. Därutöver ska man köpa fonderna separat. De monteras på tvärstaget. Fondpaket brukar levereras i en praktisk väska. De är portabla och därför lätta att stuva undan. Bakgrunderna kan däremot variera i storlek och material. Man ska också fundera över om man har tänkt ta porträtt i helfigur, då detta kräver en stativhöjd på minst 2,5 meter.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss