Cookie- och Sekretesspolicy

Spara pengar på batterier

Det är av yttersta vikt att man alltid kan lita på sina kamerabatterier. Därför har DIGITAL FOTO för alla undersökt den oöverskådliga marknaden för att ta reda på om tredjepartstillverkarna kan matcha kameratillverkarnas egna.

  • 04.06.2012

Ladda ner filen här.

Kameratillverkarna levererar fiffigt nog alltid ett batteri tillsammans med den nyinköpta kameran. Men det kan uppstå situationer då man behöver en extra strömkälla, t.ex. om man är på fotosafari i ödemarken eller bara tar väldigt många bilder på sina semestrar. Det kan också hända att man vill ha ett batteri som håller längre. Oavsett vilket är det alltid en god idé att ha minst ett extra batteri med sig. När man har insett det och väl står i butiken är det några faktorer man måste ta ställning till. För det första ska man bedöma om det spelar någon roll ifall ett batteri är på t.ex. 1 500 mAh. Dessutom har de flesta kameramärken olika slags batterier i olika modeller, så förvirringen blir snabbt stor.

Vidare är batterimarknaden fylld med produkter från både kameratillverkarna och en lång rad tredjepartsfabrikanter, där de sistnämnda levererar batterier som är betydligt billigare än originalen. Vissa är kanske till och med dåliga piratkopior. Så vad gör man nu som vanlig konsument? Kan man ta de billiga batterierna utan risk, eller ska man hålla sig till kameratillverkarnas egna varor, som i deras ögon är bättre?

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss