Cookie- och Sekretesspolicy
Sony, IMX224MQV

Sony tillverkar mörkersensor

Eller vad man nu ska kalla den cmos-sensor som Sony har utvecklat. Den kan nämligen alstra en bild även om du fotograferar mitt i becksvarta natten.

  • 22.10.2014

Sonys nya bildsensor är inte stor: bara 4,8 x 3,6 mm och 1,27 megapixel. Men å andra sidan kan den något ingen annan kan, nämligen se i mörker. Den kan alstra en bild vid så lite som 0,005 lux. Det motsvarar en natt utan månsken och stjärnor, det vill säga helmörker. En natt som badar i månsken har som jämförelse ett lux-värde på 1,0.

Tyvärr kommer IMX224MQV, som bildsensorn heter, inte i första hand att vara tillgänglig i kameror eftersom den har utvecklats för bilindustrin. Här ska den användas för att känna igen skyltar, vägmärken och framförvarande ekipage för att underlätta autopilot, automatiskt nödbromssystem, parkeringsassistens och liknande. Sony c-mos sensor, IMX224MQV. Dessa bilder har tagits vid en slutartid på 1/60 sekund vid F1.4. Bilden till vänster är från IMX224MQV och den till höger kommer från en normal sensor.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss