Cookie- och Sekretesspolicy

Perfekta färger från skärm till papper

Är du trött på att bilderna på din skärm aldrig matchar de färdiga utskrifterna finns det hjälp att hämta. Med de nyaste kalibreringsenheterna kan du nämligen slippa spilla tid och slösa papper på att pricka rätt.

  • 28.01.2013

Ladda ner filen här.

Även om man har köpt en sprillans ny datorskärm kan man inte vara säker på att färgåtergivning och kontrast är rätt. Har du en gammal skärm måste du tänka på att skärmens förmåga att återge färger och kontrast förändras över tid, och resultatet är i bägge fallen att utskrifterna man gör ser helt annorlunda ut på papper än när de visas på skärmen. Det är naturligtvis frustrerande när man har lagt mycket tid på att finjustera sina bilder i bildbehandlingen och tycker att man faktiskt har valt rätt inställningar i skrivardrivrutinen.

Lösningen är att justera sin skärm så att den återger både färger och kontrast korrekt. Det kallas att kalibrera skärmen, och för det ändamålet använder man ett speciellt verktyg som placeras på skärmen. I den här artikeln visar vi hur du använder det. Det är för övrigt viktigt att kalibrera skärmen med jämna mellanrum, t.ex. en gång i månaden. Olika skärmar visar färger på olika sätt, och färgbalansen förändras med tiden.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss