Cookie- och Sekretesspolicy

Nu kommer Ultra HD

Glöm allt om de små 50-tummarna med Full HD. Dubbelt så stora skärmar är på gång, med galna fyra gånger högre upplösning. Tekniken är helt ny men bjuder på många fördelar som man kan få glädje av redan i dag.

  • 20.03.2013

Ladda ner filen här.

När du sitter i en mjuk, röd fåtölj i en av de mest moderna biograferna och avnjuter premiärfilmen är det troligtvis på en duk som visar filmen i en fyra gånger så hög upplösning som på din Full HD-teve. Upplösningen heter 4K och är på hela 4 096 x 2 160 pixel. Det heter så för att antalet lodräta linjer är drygt 4 000 pixel på bredden, förkortat 4K.

Nu är denna galna standard små smått på väg att smyga sig in i teven framför fåtöljen hemma i stugorna, för jätteapparater på över 80 tum erbjuds redan av flera tillverkare. Officiellt heter standarden Ultra HD. För att teven ska få lov att skryta med det namnet måste den ha en upplösning på minst 3 840  2 160 pixel, alltså litet mindre än 4K, som är biostandard. Här är duken något bredare än i produkter för hemmabruk, men i denna späda fas är det många – även tillverkare – som kommer att förväxla de två standarderna.

Läs mycket mer om 4K och Ultra HD

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss