Cookie- och Sekretesspolicy

Sätt Canon på din Sony

Ge objektiven nytt liv på en främmande systemkamera

  • 24.01.2012

Om du har en samling Canon-objektiv men blivit förälskad i tanken på att äga en spegellös systemkamera, kan denna nyhet hjälpa dig att få det bästa av bägge världar. Företagen Conurus och Metabones har nämligen tagit fram en adapter som gör att man kan använda Canon-objektiv på en Sony NEX-systemkamera.

Den heter Canon EF Lens to Sony NEX Smart Adapter och gör att kameran kan styra objektivets bländaröppning så att den automatiska exponeringen fungerar med exempelvis bländarprioriterande och slutartidsprioriterande program. Dessutom fungerar även objektivets bildstabilisering, och adaptern har stöd för objektiv med både EF- och EF-S-fattning. Man måste dock fokusera manuellt.

Du kan läsa mer om adaptern här, där du också kan beställaden. Priset är 399 dollar, vilket motsvarar ca 2 900 kronor. Det är inte jättebilligt, men ändå är den första produktionsserien redan slutsåld. Metabones är dock ingen novis på området, utan har gjort liknande adaptrar ett tag, som gör att man kan använda Nikon- och Leica-optiker till Sonys E-fattning, och de har också adaptrar för Micro Four Thirds-systemet.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss