Cookie- och Sekretesspolicy

Så gör du för att köpa helt rätt prylar

När du ska köpa objektiv, dator, blixt eller kamera finns det en massa fackuttryck som du bör ha koll på. Här förklarar vi de speciella specifikationerna.

  • 23.05.2013

Ladda ner filen här.

När man har bestämt sig för att köpa ny utrustning är specifikationerna något av det första man tittar på. De allra vanligaste som kameraupplösning, zoom och bilder i sekunden har entusiasten bra koll på, men vad ligger egentligen bakom de lite mer speciella? Här rätar vi ut frågetecknen och tittar närmare på de specifikationer som kan vara avgörande för om produkten är rätt för dig, och så förklarar vi deras betydelse.

Tyvärr kan man inte alltid jämföra två produkter från olika tillverkare rakt av eftersom det inte finns några fastlagda standarder för vad en specifikationslista ska innehålla. Dessutom anger tillverkarna ofta en del av sina egna särskilda tekniktillämpningar i specifikationslistorna. T.ex. använder kameratillverkarna sina egna bildprocessorer i kamerorna, och det är omöjligt att säga om en Digic 5-processor är bättre eller sämre än en Expeed 3-processor.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss