Cookie- och Sekretesspolicy

Användbart tillbehör till Photoshop

Wacom är klara med en ny digital penna och platta med inbyggd skärm som gör det ännu enklare att bildbehandla. Priset är häftigt, men det är upplösningen med.

  • 21.03.2013

Med en digital penna, eller digitizer, är det enklare att styra t.ex. kloningsverktyg och penslar i Photoshop än med musen. Japanska Wacom har specialiserat sig på att tillverka digitala pennor, och är nu klara med Cintiq 13HD. Pennorna i Cintiq-serien har tillhörande skärmar, så att man målar direkt ovanpå bilden, men de tidigare HD-modellerna är på 22 och 24 tum, så den nya tar mycket mindre plats på skrivbordet med sina 13 tum.

Skärmen till den nya digitala pennan har dock en hög upplösning på 1920 x 1080, så det finns gott om detaljer fördelade över de 13 tummen. Pennan kan registrera tryck i hela 2048 nivåer, och ju hårdare man trycker, ju tjockare blir strecket man målar med – precis som med en vanlig penna. Cintiq 13HD kommer ut på marknaden i april. Wacom anger ett pris på 750 euro, vilket motsvarar 6710 kronor.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss