Cookie- och Sekretesspolicy

Pico underlättar timelapse

Den lilla orangefärgade Pico från tillverkaren Mindarin kan göra att din kamera ordnar den smidigaste timelapse-fotograferingen någonsin. Och så är den dessutom billig.

  • 14.11.2014

Pico är en fiffig intervallklocka som du kan ställa in så att din kamera tar bilder med ett bestämt antal sekunder mellan dem. När bilderna sätts samman till en film blir resultatet en timelapse.

Håll in knappen på den orange manicken och räkna pipen. Varje pip representerar en sekund. När du släpper knappen börjar kameran att ta bilder.

Om du vill ha större kontroll kan du ladda ner en app till din telefon. Pica kan kommunicera med appen via telefonens usb-kabel och spara inställningarna från appen för att sedan överföra dem till kameran.

Pico

Det ger möjlighet att ta bilderna med olika tidsintervall, så kallad Bulb Ramping, så att inställningarna justeras efter dagsljuset, eller med Speed Ramping, som tar med olika tidsintervall eller gaffling, så att du kan göra HDR-timelapse.

Visserligen är Pico inte helt klar ännu; det är ett projekt på Kickstarter.com som är en plats där man kan samla in pengar för att finansiera bra uppfinningar. Men tillverkaren bakom Pico, Mindarin, har tidigare fått fram produkter på samma väg, bl.a. den mekaniska intervallmätaren Astro, så Pico lär nog bli verklighet.

Den kommer att kosta 50 dollars, vilket ungefär motsvarar 350 kronor.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss