Cookie- och Sekretesspolicy

Vidvinkel och tele i ett objektiv

Vi testar både original- och tredjepartsobjektiv med zoom, som går från 18 mm till omkring 200 mm. Det motsvarar över 11x zoom.

  • 02.04.2012

Ladda ner filen här.

Ladda ned hela artikeln och läs mer om objektiven.

När du är på fotoresa eller fotograferar många olika motiv bör det billiga paketobjektivet bytas mot ett objektiv som räcker från vidvinkel till långt tele. Men ska man välja ett originalobjektiv, eller får du mer för pengarna från andra tillverkare? Vi testar marknadens bästa.

De flesta köper sin första spegelreflex med paketobjektivet, som för ett litet merpris täcker området från 18 till 55 mm. Det motsvarar futtiga 3x optisk zoom. Ett allroundobjektiv med ett rejält tele och en stor vidvinkel ger dig därför mer än något annat möjlighet till bättre bilder.

Först och främst får du med det enorma zoomomfånget möjlighet att blixtsnabbt byta bildvinkel och utforska möjligheterna i motivet. Det gäller t.ex. när man håller på att ta landskapsbilder och ser en detalj som är värd att zoomas in helt. Det kraftigare telet ger dig också möjlighet till snyggare porträtt, eftersom bakgrunden då kan slöjas mer. Andra fördelar är att du kan komma mycket närmare djur och solnergångar utan att byta objektiv, och på det hela taget kommer friheten hos en kraftig zoom att ge dig finare bilder under kommande år.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss