Cookie- och Sekretesspolicy

Vidvinkel för video

Med ett vanligt objektiv är det svårt att göra glidande fokusövergångar när man spelar in video med spegelreflex. Nu är Samyang på gång med en ny vidvinkel som är särskilt anpassat för video, som gör det mycket enklare.

  • 14.08.2013

Under sommaren lanserade koreanska Samyang det nya 16mm F2.0 ED AS UMC CS för spegelreflexkameror, och nu är en speciell videoversion av objektivet på väg. Det heter V-DSLR 16mm T2.2 ED AS UMC CS och skiljer sig från fotoobjektivet genom att fokusringen har kraftiga kuggar som passar till så kallad follow focus-utrustning så att man mycket exakt kan kontrollera fokusrörelsen med hjälp av extrautrustning.

Även bländarringen har kuggar, och den sägs röra sig mjukt och ljudlöst, så att man kan justera skärpedjupet under inspelningen. Objektivet har 13 linser, varav två är asfäriska och det ena av dem är av ED-typen. Båda dessa faktorer bidrar till att förebygga optiska fel.

Videoobjektivet kommer att komma i versioner till Canon EF, Nikon F, Sony A och E, Fujifilm X och Micro Four Thirds. Det är anpassat för kameror med APS-C-sensorer och kan alltså inte användas med fullformat. V-DSLR 16mm T2.2 ED AS UMC CS släpps i butikerna under början av september för ett pris på 4660 kronor.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss