Cookie- och Sekretesspolicy

Vem är det som lever om därhemma?

Med en Sony Alpha7R II och ett makroobjektiv har den engelska fotografen Mikael Buck tagit sig riktigt nära de små krypen i hemmet. Resultatet är en rad imponerande närbilder av de små djuren.

  • 24.11.2015

Julen står för dörren, och snart är det dags att köpa sin julgran. Men visste du att din julgran kan hysa upp till 25 000 harmlösa insekter? De är dock inte ensamma. I normalfallet lever runt tio olika spindelarter i ditt hem. De samlever med miljontals av insekter och andra småkryp – från husspindlar till dammkvalster som man inte kan se med blotta ögat.

Den engelska fotografen Mikael Buck har med en Sony Alpha/R II skapat en serie av unika makrobilder som låter dig komma riktigt nära de små ryggradslösa djuren. De tio vanligaste typerna av insekter och spindlar som du kan hitta därhemma är: husspindel (Tegenaria species), tvestjärt (Forficula auricularia), amiralfjäril (Vanessa atalanta), guldögonslända (Chrysoperla carnea), spyfluga (Calliphora vomitoria), mal (Tineola bisselliella), sjuprickig nyckelpiga (Coccinella septempunctata), silverfisk (Lepisma saccharina), gråsugga (Oniscus asellus) och dallerspindel (Pholcus phalangioides). Här kan du se ett litet urval av Mikael Bucks fantastiska bilder.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss