Cookie- och Sekretesspolicy

Tyst fokusmotor i telet

Canon är klara med en ny version av sitt zoomobjektiv på 55-250 mm. Det har fått en ny fokusmotor som sägs ge bättre videoinspelningar, och en ny optisk design.

  • 26.08.2013

I regel medföljer det ett paketobjektiv på 18-55 mm när man köper en spegelreflexkamera, och om man vill ha mer tele än de relativt blygsamma 55 mm till sin Canon-kamera, är ett objektiv på 55-250 mm ett perfekt val eftersom det tar över där paketobjektivet slutar. Canon är nu klara med en ny version av teleobjektivet.

Objektivet har fått Canons speciella STM-fokusmotor som jobbar närmast ljudlöst och snabbt ställer in skärpan. En fördel med STM-motorn är att den gör mjukare fokusbyten än andra motorer, vilket är extra bra vid inspelning av video. Detta innebär att fokusbytena inte känns hackiga när man följer ett motiv i rörelse.

EF-S 55-250mm F4.0-5.6 IS STM har inbyggd bildstabilisering och passar till kameror med APS-C-sensor, där brännviddsomfånget motsvarar 88-400 mm. I jämförelse med det befintliga objektivet med samma brännviddsomfång kan man nu fokusera närmare inpå eftersom det nya objektivets närgräns är så litet som 85 cm, till skillnad från den tidigare modellen som krävde 110 cm. Dessutom roterar inte frontlinsen, vilket är en fördel när man t.ex. har ett polfilter monterat. Objektivet har i stora drag också fått en ny optisk design och innehåller nu 15 linser uppdelade i 12 grupper, där den tidigare modellen hade 12 linser i 10 grupper.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss