Cookie- och Sekretesspolicy

Tamron AF 18-200mm F3.5-6.3

Nej, prisen är varken ett tryckfel eller något specialerbjudande. Detta Tamron kostar nästan hälften av testets näst billigaste optik och ligger inte så mycket över en originaloptik på 18–55 mm.

  • 09.11.2011

Såväl vinjettering som missteckning är väl återhållna, och all korrektion var inaktiverad i testkameran, så det fina resultatet var Tamrons förtjänst. Skärpan är faktiskt ganska hygglig från full bländare till F8.0, dock utan att komma i närheten av testets bästa. Vid minsta bländare kniper det med skärpan. Tamron ska ha beröm för att de skickar med ett bra motljusskydd och för att de har en låsknapp så att objektivet inte glider ut. Inte minst vad gäller autofokusen får man dock vad man betalar för. Den drivs av en traditionell elmotor som väsnas rätt mycket. Därtill kommer att fokusringen snurrar runt även vid autofokusering, vilket är störande. När man växlar till manuell fokusering hör man riktigt hur man drar elmotorn med sig. Mekaniskt håller objektivet annars god kvalitet, med en helt jämn zoomrörelse och en objektivfattning av metall. Eftersom objektivet inte har optisk bildstabilisering lämpar det sig bäst för kameror frånPentax och Sony, och Tamrons zoomring och fokusring används åt samma håll som på originalen, vilket är en stor fördel.

Betyg: 83%

Läs mer
Läs HELA artikeln i Digital Foto För Alla nr 16 som finns i butik nu.

BESTÄLL DIGITAL FOTO FÖR ALLA

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss