Cookie- och Sekretesspolicy

Stortest av vidvinkelobjektiv

En vidvinkelzoom är den mest komplicerade objektivkonstruktionen överhuvudtaget, och bildkvaliteten har traditionellt varierat stort. De nya modellerna har bättre bildvinkel och större ljusstyrka än förut. Om det är på bekostnad av bildkvaliteten avslöjar detta stortest av 18 originalobjektiv och tredjepartsmodeller till DSLR.

  • 05.07.2013

Ladda ner filen här.

När du fotograferar landskap behöver du en kraftig vidvinkel för att få med hela regnbågen eller alla de måleriska molnen på bilden. Då skärpedjupet är enormt kan du skapa samband mellan förgrund och bakgrund som aldrig förr.

Även när du ska göra ett fotoreportage, oavsett om det gäller ett spex eller ett bröllop, är en vidvinkel med zoom guld värd. Du kan komma nära händelserna och ändå få med allt. Vissa av de testade objektiven får med kamerans brännviddsförlängning en så stor brännvidd att man också kan använda dem till porträtt om det kniper, och det innebär massor av flexibilitet.

Ett zoomobjektiv med kraftig vidvinkel utökar alltså bildmöjligheterna betydligt. Frågan är då bara vilket objektiv det ska vara.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss