Cookie- och Sekretesspolicy

Sony lanserar två nya Zeiss-objektiv

Sony utökar sitt sortiment av utbytbara objektiv med A-fattning med två förbättrade versioner av Zeiss Vario-Sonnar fullformatsobjektiv.

  • 25.04.2015

De två nya objektiven med A-fattning från Sony är ett standardzoom- och ett vidvinkelobjektiv, nämligen Vario-Sonnar T * 24-70mm F2.8 ZA SSM II och Vario-Sonnar T * 16-35mm F2.8 ZA SSM II.

De har båda förbättrats med avseende på bildkvalitet och autofokus, och så har de fått en ny damm- och fukttålig konstruktion som gör dem bättre lämpade för utomhusanvändning.

Vario-Sonnar T* 24-70mm F2.8 ZA SSM II

Med en brännvidd på 24-70mm ger detta objektiv enligt Sony en bildkvalitet, som man annars bara förväntar sig av de absoluta toppobjektiven på marknaden. Fotografen kan mysa ikapp med den välkända skärpan och kontrasten från ZEISS® på alla brännvidder. Med en största bländaröppning på F2.8 fungerar objektivet bra till lågbelysta porträtt, inomhusbilder och nattscener.

Vario-Sonnar T* 16-35mm F2.8 ZA SSM II

Enligt tillverkaren är detta objektivet för fotografer som vill kunna fånga både spektakulära landskap och myllrande stadsliv. Med en största bländaröppning på F2.8 fungerar det också bra för skymningsbilder och inomhusbilder vid svag belysning.

De två objektiven passar bland annat till de populära a99 och a77 II, och med en adapter kan de även användas till kameror med E-fattning, som a7-serien.

Objektiven kan förbeställas nu, och de rekommenderade priserna är 23 600 kronor för Vario-Sonnar T * 24-70mm F2.8 ZA SSM II och 25 200 kronor för Vario-Sonnar T * 16-35mm F2.8 ZA SSM II.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss