Cookie- och Sekretesspolicy

Sony DT 18-250mm F3.5-6.3

Objektivet balanserar bra och harmoniskt på vår testkamera, Alpha55, och det är det minsta av de objektiv i testet som går ut till 250 mm.

  • 11.11.2011

Zoomringen känns litet stram och inte lika jämn som de bästa, men det kan man absolut leva med. Det finns ett zoomlås, men så stram som zoomen är behövs det inte. Det finns inga andra knappar, men det ingår ett bra motljusskydd. Även om objektivet sitter nära den inbyggda blixten skuggar den inte direkt för blixtljuset. Generellt är skärpan fin vid F8.0, och det är den också på 18 mm och 250 mm vid full bländare. Vid minsta bländare är objektivet riktigt oskarpt. Det syns en väldigt kraftig missteckning i vidvinkelläge, medan det inte syns någon i övriga lägen. Vinjetteringen är måttlig vid full bländare på 18 mm, men annars har det felet korrigerats väl. Det finns tre skäl till att autofokusen är en stor besvikelse på detta objektiv: den väsnas, den är långsam och fokusringen roterar även när man använder autofokus. Det gör den inte på något annat originalobjektiv. Man kan inte heller efterfokusera manuellt som på de övriga originalen. man måste först växla till manuellt på kamerahuset, och därefter försvåras fokuseringen mycket av vandringen mellan 3 cm från närgränsen och oändligt .

Betyg: 79%

Läs mer
Läs HELA artikeln i Digital Foto För Alla nr 16 som finns i butik nu.

BESTÄLL DIGITAL FOTO FÖR ALLA

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss