Cookie- och Sekretesspolicy

Olympus är klara med ett nytt ljusstarkt objektiv

Gillar man gatufoto eller arkitektur- eller landskapsbilder och har en Micro Four Thrids-kamera kan man glädja sig över Olympus nyaste objektiv, som till och med är härligt ljusstarkt.

  • 15.11.2012

Olympus har i dag lanserat objektivet M.Zuiko Digital 17mm F1.8, som sägs bjuda på en utmärkt bildkvalitet i ett lätt och mycket kompakt format. Den ljusstarka bländaren på F1.8 ger inte bara en enklare motivsökning med möjlighet till kreativ bakgrundsoskärpa, utan objektivet klarar också fotografering utan stativ i svagt ljus. Har man en Olympus Pen-kamera kan man dessutom använda kamerans inbyggda bildstabilisering. Brännvidden är 17 mm. Räknar man in brännviddsförlängningen på 2,0x motsvarar det 34 mm.

För att fotografen ska kunna fånga ögonblicket och lätt ta spontana men ändå helt skarpa bilder har den nya optiken en fiffig fokuseringsmekanism för ögonblicksbilder. Det är perfekt för gatufoto, där man ofta måste handla snabbt. Här flyttas skärpepunkten till önskat avstånd genom att man bara skjuter på avståndsringen. Vrids ringen ändras avståndet inom det område som visas på optiken, där det också finns en markering för skärpedjup.

Objektivets autofokus är ljudlös tack vare den så kallade MSC-motorn. Det gör också objektivet lämpligt för videoinspelning. Linsernas yta har fått Olympus speciella Zero-ytbehandling som lyfter bildkvaliteten betydligt. Priset för M.Zuiko Digital 17mm F1.8 är 4 995 kronor. Som tillbehör finns ett motljusskydd i metall och ett speciellt objektivskydd med Olympus-logga.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss