Cookie- och Sekretesspolicy
Tamron-objektiv med rekordlåg närgräns

Objektiv med fast brännvidd från Tamron

Objektivtillverkaren Tamron ger sig in i en helt ny värld med två nya objektiv med fast brännvidd, nämligen ett objektiv på 35 mm och ett på 45 mm. Och som en fullständig nyhet har båda objektiven bildstabilisering.

  • 04.09.2015

Här kommer goda nyheter till dem som efterfrågar ökad konkurrens på objektivmarknaden, i synnerhet på marknaden för fasta brännvidder. Japanska Tamron har nämligen nylanserat sig själva och sin SP-linje, och i samband med detta gått med i klubben för tillverkare som gör objektiv med fast brännvidd i det måttliga vidvinkel- och normalområdet. De är nu klara med två helt nya objektiv, bland annat deras första vidvinkel någonsin.

De båda objektiven är ett 35 mm F1.8 och ett 45 mm F1.8, och Tamron briljerar i synnerhet på ett område. De två objektiven har nämligen inbyggd bildstabilisering, vilket är helt nytt det här brännviddsområdet. Dessutom sätter objektiven nya standarder för hur nära man kan komma med hjälp av objektiven på 35 mm och 45 mm.

Med de två nya tillskotten i Tamron-familjen kan du nämligen gå så nära motivet som 20 respektive 29 cm, så man har goda möjligheter att få med alla detaljer och samtidigt åstadkomma en snygg bakgrundsoskärpa.

Båda objektiven har inbyggd bildstabilisering och har tillverkats med avancerad optisk teknik som enligt tillverkaren eliminerar i princip alla typer av aberration och minimerar förekomsten av reflexer och genomstrålningar. De har också en så kallad eBand-beläggning som gör att man kan ta bilder i nästa intill direkt motljus utan att få fula reflexer.

Objektiven har utvecklats utifrån idén om vad Tamron kallar ”human touch”, nämligen att de ska vara enkla och ergonomiska att hantera. Båda är tystgående, fukt och dammresistenta och fungerar med kameror med såväl fullformats- som APS-C-sensor.

Canon- och Nikon-modellerna är klara i början av oktober, medan Sony-versionerna ännu inte har något officiellt datum för lansering.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss