Cookie- och Sekretesspolicy

Nytt vidvinkelobjektiv från Kenko-Tokina

Kenko och Tokina har gått ihop, och nu är företaget klart med sin första nyhet till fullformatskameror.

  • 27.06.2011

Det japanska företaget Kenko är nog mest känt bland fotoentusiaster för sina filter, mellanringar och ljusmätare, men sedan sommarens fusion med Tokina finns det nu även objektiv på programmet. Det gemensamma företaget är redan färdiga med sin första nyhet i form av Tokina AT-X 17-35mm F4 PRO FX.

Det rör sig om ett vidvinkelobjektiv som har konstruerats för fullformatskameror, även om det naturligtvis även kan användas till kameror med APS-C-sensor. Man får alltså en reell brännvidd på 17 mm om man t.ex. har en Canon EOS 5D Mark II eller en Nikon D700.

Nyheten kompletterar den dyrare modellen AT-X 16-28mm F2.8 PRO FX, och den har en minsta bländaröppning på F4.0. Bländarens storlek har enligt Tokina gjort det lättare att åstadkomma en kompakt design och samtidigt hålla nere den kromatiska aberrationen på ett minimum. Det hade varit svårt om man hade eftersträvat en större bländaröppning.

Än så länge omtalas nyheten bara på företagets japanska hemsida, där du kan se testbilder tagna med en Canon EOS 5D Mark II. Objektivet finns att köpa till Canon och Nikon.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss