Cookie- och Sekretesspolicy

Nytt objektiv från Nikon med fast brännvidd

Nikon har lanserat ett nytt standardobjektiv på 50 mm med bländare F1.8. Objektivet omfattar ett nyutvecklat optiskt system som sägs ge bättre bildkvalitet.

  • 28.04.2011

AF-S NIKKOR 50mm F1.8G är ett nytt fast objektiv som på grund av den stora bländaröppningen är idealisk i situationer med dåliga ljusförhållanden. Det rör sig om ett klassiskt objektiv som på många sätt liknar föregångaren AF NIKKOR 50mm F1.8D. Men konstruktionen är helt ny.

Objektivet innehåller sju linselementer fördelade i sex grupper, bland annat ett asfäriskt element, vilket är nytt i ett objektiv av den här typen. Som en nyhet finns det även en inbyggd fokusmotor. Objektivet kan användas tillsammans med flertalet Nikon-systemkameror, och både till DX- och FX-format.

Det lilla objektivet är med en vikt på bara 185 gram enkelt att ta med. Därför är det perfekt att ha med sig som ett alternativt objektiv, bl.a. till porträtt. Det ingår motljusskydd och ett mjukt fodral. Objektivet kommer att kunna kosta runt 2500 kronor.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss