Cookie- och Sekretesspolicy
Canon EF 100-400mm F4.5-5.6L IS II USM

Nytt 100-400 mm från Canon

Sport- och naturfotografer har länge suktat efter en avlösare till Canons 100-400 mm-objektiv, och nu är den här. Den har blivit bättre på både in- och utsidan, och den introducerar till och med en världsnyhet.

  • 11.11.2014

Området mellan 100 och 400 mm är perfekt för att fotografera sportevenemang och djur i naturen, och nu är avlösaren till Canons 16 år gamla och populära EF 100-400mm F4.5-5.6L IS USM klar. Den största synliga skillnaden är att man inte förlänger objektivet när man zoomar. Det nya objektivet har fast längd vilket har fördelen att det inte sugs in luft i objektivet. Å andra sidan är det något tjockare och tyngre.

Det har hänt mycket sedan 1998, och det drar Canon EF 100-400mm F4.5-5.6L IS II USM stora fördelar av. Den optiska bildstabiliseringen har fyra steg, och man kan ställa in den på tre sätt beroende på vilken situation man fotograferar i.

Objektivet har 21 linselement och ett av dem har för allra första gången fått Canons nya Air Sphere Coating (ASC), vilket är en antireflexbeläggning som består av nanopartiklar av innesluten luft. Det skapar ett lager med ett ultralågt brytningsindex och bidrar till att minska förekomsten av ljusslöjor och linsöverstrålning.

Objektivet är vatten- och dammtätt, och de yttre linserna har en särskild fluorbeläggning som avvisar smuts. Det rekommenderade priset är 24 000 kronor. Så det är bara att skriva upp det på önskelistan. Det kommer ut till december.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss