Cookie- och Sekretesspolicy
EF 600mm F4.0L IS USM

Nya toppobjektiv från Canon

Sport- och fågelfotograferna kan börja fundera på hur mycket de har i spargrisen, för Canon har nya objektiv på 500 respektive 600 mm. Och så varslar man om en annan spännande objektivnyhet.

  • 07.02.2011

Tack vare att man valt material som titan och magnesiumlegeringar har Canon lyckats sänka vikten på de två nya objektiven med fast brännvidd betydligt.

EF 500mm F4.0L IS II USM har alltså en fast brännvidd på 500 mm. Här är vikten 17 procent lägre jämfört med föregående modell. EF 600mm F4.0L IS USM är hela 27 procent lättare, vilket blir 1,4 kilo i förhållande till föregående modell. Det är lika mycket som vikten på en EOS-1D Mark IV.

EF 500mm F4.0L IS II USM

Objektiven har linser av hög kvalitet, bland annat flouritlinser och speciella ytbehandlingar. Dessutom har bildstabiliseringen uppdaterats.

Canon har även meddelat att man arbetar på ett zoomobjektiv med inbyggd telekonverter som kan slås av och på. EF 200-400mm F4.0L IS USM EXTENDER1.4x kan således arbeta både i området 200-400 mm och i 280-560 mm. Vi återkommer med priserna. Räkna med att objektiven kostar som en begagnad bil.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss