Cookie- och Sekretesspolicy

Nya superteleobjektiv från Nikon

Nikon är klara med två nya superteleobjektiv på 500 mm och 600 mm för professionell användning. De utmärker sig bland annat av att de har den lägsta vikten i sin klass.

  • 02.07.2015

Sportfotografer älskar långa brännvidder, men de stora teleobjektiven väger mycket och tar upp stort utrymme. Nikon har därför bemödat sig om att uppfylla önskemålen om lång brännvidd, låg vikt och maximal bildkvalitet. Resultatet är de två nya superteleobjektiven AF-S NIKKOR 600mm F4.0E FL ED VR och AF-S NIKKOR 500mm F4.0E FL ED VR som är 20 respektive 25 procent lättare än föregångarna.

De båda objektiven har en helt ny optisk konstruktion med flouritglaselement med låg vikt samt nanokristallbeläggning och ED-glas. Den imponerande viktminskningen har åstadkommits med hjälp av fluoritelement och magnesiumlegering i konstruktionen. Objektiven har dessutom försetts med ny teknik, bland annat i form av en elektromagnetisk bländare som ska ge mer konsekventa och exakta exponeringar när man fotograferar bildserier med hög hastighet.

Dessutom har de nya objektiven utrustats med den senaste versionen av Nikons bildstabilisering med en verkan på fyra slutarsteg och inställningen SPORT som används när man ska fånga motiv i snabb rörelse. Bland de övriga nya funktionerna kan man nämna en vridbar stativring med Kensington-lås och helt nya lager som ger enkel övergång mellan olika kompositioner. Slutligen har båda objektiven försetts med Nikons egen fluorbeläggning som aktivt avvisar både vatten, damm och smuts.
Objektiven väntas komma till butikerna den 16 juli 2015 till följande rekommenderade pris:
AF-S NIKKOR 600mm F4.0E FL ED VR: 137 490 kronor inkl. moms

AF-S NIKKOR 500mm F4.0E FL ED VR: 115 390 kronor inkl. moms

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss