Cookie- och Sekretesspolicy

Nya objektivserier från Sigma

Den japanska objektivtillverkaren Sigma kommer framöver att dela in sina objektiv i tre olika kategorier, skräddarsydda för användarnas behov. Samtidigt får de nya objektiven ett designmässigt lyft, och man har fokuserat extra mycket på att öka kvaliteten. De tre första modellerna ser snart dagens ljus.

  • 01.10.2012

Sigma kommer framöver att dela in sina objektiv i tre olika kategorier, anpassade för användarnas aktuella behov. Kategorierna kallas Art, Contemporary och Sport, och objektiven kommer att märkas tydligt med bokstäverna A, C eller S. I Art-serien är objektiven konstruerade med vikt vid optisk prestanda, mekanik och kvaliteten hos färgåtergivning, kontrast och skärpa. I denna serie hittar man ljusstarka objektiv, vidvinklar, makron och fiskögon. Det första objektivet är färdigt innan årets slut och heter Sigma AF 35mm F1.4 DG HSM A.

I serien Contemporary hittar man objektiv med ny teknik, låg vikt och kompakt format. Här hittar man telen och starka zoomar för vardagsbruk och resor. Sigma AF 17-70mm F2.8-4.0 DC Macro HSM C blir det första objektivet i denna serie, och det blir klart i början av 2013.

Den sista serien heter Sport, där objektiven har särskilt hög optisk prestanda. De har snabba fokusmotorer och är vädertåliga. Objektiven är telen och starka zoomar som är särskilt lämpade för fotografering av sport, action och djur. Det första objektivet i den här serien blir Sigma AF 120-300mm F2.8 DG OS HSM S, som även det kommer i början på nästa år.

En extra finess är att Sigma också lanserar en särskild usb-docka som ansluts till datorn. Genom att montera objektiven i dockan kan man uppgradera dem och justera parametrar såsom fokus. De nya objektiven har dessutom fått ett designmässigt lyft, och Sigma har infört en förbättrad skärpekontroll i produktionsprocessen. Det finns ännu ingen information om vad de nya objektiven kommer att kosta.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss