Cookie- och Sekretesspolicy

Nya objektiv för finsmakarna

Carl Zeiss frestar med ljusstarka objektiv för den kräsne, och Samyang överraskar med tilt/shift-optik för arkitektur- och landskapsentusiasten.

  • 10.09.2012

En del tillverkare har inför den stora fotomässan Photokina börjat lyfta på täckelset för några av de läckerheter som väntar oss fotoentusiaster den närmaste tiden. Carl Zeiss är kända för att göra objektiv av yppersta kvalitet, och man kan redan nu börja spara om man vill ha det bästa av det bästa till sina porträttbilder.

Carl Zeiss har nämligen annonserat det ljusstarka objektivet 55mm F1.4 Distagon * till spegelreflexer från Canon och Nikon. Företaget utlovar enastående bildkvalitet på fullformatskameror tack vare en ny optisk design. Det rör sig om manuell fokusering, men priset förväntas ändå vara så högt att nyheten nog mest vänder sig till finsmakare.

Samyang är kända för att leverera hög optisk kvalitet till låga priser, så många fotoentusiaster med en förkärlek för arkitektur- och landskapsbilder kommer tveklöst att se fram emot de första recensionerna av det nya tilt/shift-objektivet Samyang T-S 24mm F3.5 ED AS UMC. Priset är ännu inte känt men kommer med stor sannolikhet att vara en bit lägre än för originalobjektiven från Canon och Nikon. Objektivet kommer också att gå att köpa till Pentax K-bajonett och Alpha-spegelreflexerna från Sony.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss