Cookie- och Sekretesspolicy
Canon EF 16-35 mm F2.8L III USM

Nya L-objektiv till Canons fullformatskameror

Canon har lanserat zoomobjektiven EF 24-105 mm F4.0L IS II USM och EF 16-35 mm F2.8L III USM som har förbättrats jämfört med de tidigare versionerna.

  • 25.08.2016

I samband med dagens lansering av fullformatskameran EOS 5D Mark IV har Canon även lanserat nya versioner av ett par rödringade objektiv.

Canon EF 24-105 mm F4.0L IS II USM

EF 24-105 mm F4.0L IS II USM har bland annat fått en bättre bildstabilisering jämfört med föregångaren. Enligt Canon kan bildstabiliseringen nu bidra till fyra steg, vilket gör att man kan fotografera på 1/30 sekund i stället för 1/500 sekund.

Objektivet har också fått en näst intill ljudlös bländare, vilket är en fördel vid videoinspelningar. Det är dessutom tätat mot fukt och kan användas på fullformatskameror. Det rekommenderade priset är

12 300 kronor.

Canon EF 16-35 mm F2.8L III USM

Canon har även lanserat den tredje versionen av deras vidvinkelzoom på 16–35 mm en ljusstyrka på F2.8. EF 16-35 mm F2.8L III USM har fått en ny optisk konstruktion som bland annat sägs ge bättre skärpa i bildhörnen. Objektivet har ett rekommenderat pris på 25 630 kronor.

Båda objektiven är avsedda för fullformat, men de kan också användas på EOS-kameror med den mindre APS-C-sensorn, och där motsvarar brännvidden till 38–168 mm respektive 26–56 mm.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss