Cookie- och Sekretesspolicy

Ny trio från Nikon

Nikon kommer nu med tre nya objektiv för fullformat – bland annat ett mycket förbättrat 24-70mm F2.8.

  • 05.08.2015

Under loppet av de närmaste månaderna kan du se fram emot tre nya Nikon-objektiv i butikerna, som alla passar för fullformatskameror och även kan användas på spegelreflexkameror med APS-C-sensorer.

AF-S NIKKOR 24-70mm F2.8E ED VR är en ny version av det ljusstarka zoomobjektivet med ett klassiskt brännviddsområde. Jämfört med föregångaren från 2007 är den optiska konstruktionen alldeles ny, och objektivet är det första från Nikon med en asfärisk ED-lins som bland annat sägs minska förekomsten av kromatisk aberration.

Objektivet har dessutom fått bildstabilisering som enligt Nikon gör det möjligt att fotografera med slutartider som är upp till fyra steg längre jämfört med föregångaren. Autofokus har också förbättrats med en ny motor som är upp till 1,5 gånger snabbare än tidigare. Det rekommenderade priset är 25 990 kronor.

Nikon kommer också med AF-S NIKKOR 24mm F1.8G ED för 8790 kronor. Det ljusstarka objektivet har en fast brännvidd som ger bra vidvinkel på fullformat och en klassisk brännvidd motsvarande 36 mm på APS-C.

Det är även ett nytt telezoomobjektiv på väg. AF-S NIKKOR 200-500mm F5.6E ED VR har fått den senaste generationen av VR-bildstabiliseringen som sägs göra det möjligt att ta bilder med slutartider som är 4,5 steg längre än annars. Ljusstyrkan är fast på F5.6 i hela zoomområdet. Priset är 16 490 kronor.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss