Cookie- och Sekretesspolicy
Nikon AF-P DX NIKKOR 70–300mm F4.5–6.3G ED VR

Nikon lanserar superzoomobjektiv med ny autofokusmotor

Nikon har satt en helt ny fokusmotor i sina senaste objektiv på 70-300 mm. Den ska ge snabbare fokuseringar och bättre videoinspelningar.

  • 17.08.2016

Med hjälp av en ny motortyp för autofokus utlovar Nikon snabb, exakt och tyst fokusering hos sina två nya objektiv som båda har ett brännviddsområde på 70-300 mm.

Nikon använder en så kallad stegmotor som sägs fokusera ögonblickligen vid fotografering och åstadkommer glidande fokusbyten.

Det är en fördel vid videoinspelningar, där man undviker att fokus ändras med ett ryck om man ändrar fokus från förgrund till bakgrund.

Dessutom arbetar motorn väldigt tyst, så att det inte kommer med motorljud på videoklippen. Canon har sedan några år tillbaka haft en motsvarande teknik på sina objektiv med STM-motor.

Inbyggd stabilisering

De två nya objektiven heter AF-P DX NIKKOR 70–300mm F4.5–6.3G ED och AF-P DX NIKKOR 70–300mm F4.5–6.3G ED VR, och de är anpassade för Nikons spegelreflexkameror med APS-C-sensorer, där brännvidden motsvarar 105-450 mm.

Skillnaden mellan de båda objektiven är att VR-modellen har optisk bildstabilisering. Det finns inga kontakter på själva objektivet, så man riskerar inte att stänga av autofokus av misstag. I stället aktiverar och avaktiverar man autofokus i kameramenyn.

Objektiven är kompatibla med kameror i D3000-serien från och med D3300, kameror i D5000-serien från och med D5200 och kameror i D7000-serien från och med D7100 samt D500. De kostar 3690 respektive 4190 kronor.

Samtidigt lanserar Nikon även en ny kamera, Nikon D3400, som är en uppgradering av Nikon D3300. Läs mer om Nikon D3400 här.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss