Cookie- och Sekretesspolicy

Nikon AF-S NIKKOR 28-300mm F3.5-5.6G ED VR

Nu kan fullformatsfotografer med Nikon-hus dra nytta av DET NÄST INTILL PERFEKTA ZOOMOMRÅDET från medelstor vidvinkel till hyggligt stort tele.

  • 03.02.2011

Ägare av Nikon-kameror med APS-C-sensor har länge kunnat använda ett stort brännviddsområde som motsvarar 28–300–mm och som täcker både vidvinkel och tele. Det är ett perfekt område till bl.a. landskap, porträtt och detaljer. Och som första DSLR-tillverkare har Nikon nu gjort en modell med samma område som kan användas på fullformatskameror. Den nya modellen har totalt 19–linser. Objektivets mekanik fungerar bra. Det är inte lika robust och tätat som ett professionellt objektiv, men det väntar man sig inte heller till det priset. Zoomen har ett lås som hindrar den från att glida ut när man går med objektivet, och det ingår ett fint motljusskydd. Bildstabiliseringen gav oss användbara bilder handhållet upp till 1/4–sekund vid 28–mm. Skärpan är bra vid full bländaröppning, men inte vid 28–mm. Vid F8.0 är hela zoomområdet skarpt. Massiv tunnformad missteckning syns vid 28–mm och kuddformad missteckning vid 105–mm. Vid full bländare förekommer svag vinjettering. Objektivet kan användas på APS-C-kameror, men zoomområdet passar bäst till fullformat.

Delbetyg: 86%

Läs mer
Läs HELA artikeln i Digital Foto För Alla nr 3 som finns i butik nu.

KLICKA HÄR FÖR ATT BESTÄLLA DIGITAL FOTO FÖR ALLA
        BESTÄLL DIGITAL FOTO FÖR ALLA


Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss