Cookie- och Sekretesspolicy

Milstolpe för Nikons objektiv

Objektiv till spegelreflex- och systemkameror går åt som smör i solsken, och nu har Nikon nått en ny milstolpe i produktionen.

  • 21.02.2014

I början av januari kom den totala tillverkningen av Nikons NIKKOR-objektiv till spegelreflex- och systemkameror upp till 85 miljoner. Det har bara gått ett och ett halvt år sedan Nikons totala produktion nådde 70 miljoner objektiv, så på bara 18 månader har alltså Nikons fabriker spottat fram 15 miljoner nya gluggar.

Det första NIKKOR-objektivet till spegelreflex lanserades 1959, men NIKKOR-namnet är över 80 år gammalt och stammar från Nikons ursprungliga namn som var Nippon Kogaku K.K. När detta förkortades och ett R lades till på slutet uppstod alltså namnet.

I dag finns det 80 olika objektiv att välja mellan till Nikons spegelreflexkameror och systemkamerorna i Nikon 1-serien. De senaste modellerna är det kompakta AF-S DX NIKKOR 18-55MM F3.5-5.6G VRII som bland annat säljs i paket med den nya spegelreflexkameran D3300, samt AF-S NIKKOR 35 MM F1.8G som är ett ljusstarkt objektiv som kan användas med tillverkarens fullformatskameror.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss