Cookie- och Sekretesspolicy

Makro av högsta kvalitet

Zeiss är snart klara med ett härligt makroobjektiv för alla som använder en systemkamera från Fujifilm eller Sony med APS-C-sensor. Hög optisk kvalitet utlovas.

  • 04.02.2014

Objektiv från Zeiss brukar att innebära bildkvalitet av yppersta klass, så nu finns det något att se fram emot om man letar efter ett riktigt bra makroobjektiv och har antingen en systemkamera från Fujifilm eller en Sony med E-fattning. Zeiss lanserar nämligen snart modellen Touit 2.8/50M för de två systemen.

Det rör sig om ett äkta makroobjektiv med en förstoringsgrad på 1:1, så att motiven återges i sin faktiska storlek på bildsensorn. Zeiss utlovar hög optisk kvalitet med bland annat minimal kromatisk aberration ända från närgränsen på 15 cm och ut på andra avstånd. Objektivet kan med andra ord mycket väl även användas till porträtt. Den minsta bländaröppningen är på F22.

Touit 2.8/50M har nio avrundade bländarlameller som ger en mjuk och attraktiv bakgrundsoskärpa, och skärpan sägs vara utomordentlig ända från full bländaröppning på F2.8. Objektivet lanseras i mars, och priset är 755 Euro plus moms, så räkna med omkring 8400 svenska kronor i rekommenderat pris.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss