Cookie- och Sekretesspolicy

Kraftig vidvinkel från Canon

Canon är klara med två nya objektiv med häftig vidvinkel, och de innehåller båda teknik som man tidigare inte har sett i detta brännviddsområde.

  • 14.05.2014

Med en kraftig vidvinkel får man betydligt fler bildmöjligheter jämfört med standardoptik, och nu är Canon klara med två nya alternativ. EF 16-35mm F4.0L IS USM kan användas på fullformatskameror och är det första ultravidvinkelobjektivet i den professionella L-serien med bildstabilisering. Enligt Canon ska det ge möjlighet att fotografera med fyra gånger så långa slutartider jämfört med vanliga objektiv.

Bildstabiliseringssystemet IS är nykonstruerat och har förbättrats med gyrosensorer som sägs ge större noggrannhet – bland annat när man panorerar. Objektivet har försetts med en snabb och ljudlös autofokusmotor, och har tätats mot vatten och damm. Det kan även användas på kameror med APS-C-sensorer, där brännvidden motsvarar 26–56 mm. Det rekommenderade priset är 10 400 kronor.

Det andra nya objektivet är EF-S 10-18mm F4.5-5.6 IS STM som bara kan användas på kameror med APS-C-sensorer, där brännvidden motsvarar 16–29 mm. Detta objektiv har också bildstabilisering, och så har det fått fokusmotorn STM, som är näst intill ljudlös och ger jämna fokusrörelser, vilket är en fördel vid videoinspelning. Objektivet har ett rekommenderat pris på 2800 kronor.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss